Bogracz - gulasz węgierski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    1/2 kg
  • cebula

    2 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • marchew

    2 szt
  • seler

    1 kawałek
  • ziemniaki

    60 dag
  • olej

    do smażenia
  • czosnek

    2 ząbki
  • liść laurowy

    1 szt
  • kminek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    do smaku
  • papryka ostra mielona

    do smaku
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • rosół

    1/2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wieprzowinę myjemy i osuszamy , a następnie kroimy w kostkę średniej wielkości i przyprawiamy do smaku. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso , dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażone mięso z dodatkami przekładamy do garnka i zalewamy rosołem. Całość dusimy na wolnym ogniu aż mięso będzie prawie miękkie wtedy dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew oraz seler, w paseczki czerwoną paprykę oraz liść laurowy. Wszystko dusimy do miękkości. Mąkę mieszamy z wodą i zagęszczamy gulasz. Doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata9 21.03.2015 17:15
Smaczne jedzonko
w mojej kuchni 21.03.2015 13:26
pyszne jedzonko do zjedzenia
Ewelina1991 21.03.2015 09:04
smaczny gulasz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat