Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Bogracz - gulasz węgierski

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina
1/2 kg
cebula
2 szt
papryka czerwona
2 szt
marchew
2 szt
seler
1 kawałek
ziemniaki
60 dag
olej
do smażenia
czosnek
2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
kminek
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
mąka pszenna
1 łyżka
rosół
1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz - gulasz węgierski

Wieprzowinę myjemy i osuszamy , a następnie kroimy w kostkę średniej wielkości i przyprawiamy do smaku. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso , dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażone mięso z dodatkami przekładamy do garnka i zalewamy rosołem. Całość dusimy na wolnym ogniu aż mięso będzie prawie miękkie wtedy dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew oraz seler, w paseczki czerwoną paprykę oraz liść laurowy. Wszystko dusimy do miękkości. Mąkę mieszamy z wodą i zagęszczamy gulasz. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 21.03.2015 17:15
Smaczne jedzonko
w mojej kuchni 21.03.2015 13:26
pyszne jedzonko do zjedzenia
Ewelina1991 21.03.2015 09:04
smaczny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak