Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz - gulasz węgierski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1/2 kg
cebula 2 szt
papryka czerwona 2 szt
marchew 2 szt
seler 1 kawałek
ziemniaki 60 dag
olej do smażenia
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kminek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
mąka pszenna 1 łyżka
rosół 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz - gulasz węgierski

Wieprzowinę myjemy i osuszamy , a następnie kroimy w kostkę średniej wielkości i przyprawiamy do smaku. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso , dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażone mięso z dodatkami przekładamy do garnka i zalewamy rosołem. Całość dusimy na wolnym ogniu aż mięso będzie prawie miękkie wtedy dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew oraz seler, w paseczki czerwoną paprykę oraz liść laurowy. Wszystko dusimy do miękkości. Mąkę mieszamy z wodą i zagęszczamy gulasz. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 21.03.2015 17:15
Smaczne jedzonko
w mojej kuchni 21.03.2015 13:26
pyszne jedzonko do zjedzenia
Ewelina1991 21.03.2015 09:04
smaczny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak