BOGRACZ / Bogrács – WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA

BOGRACZ / Bogrács – WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • czosnek ząbki

    3 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • smalec

    2 łyzki
  • pomidory w puszce

    300 g
  • papryka ostra mielona

    1 łyzeczka
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 łyzeczka
  • kminek Prymat

    1 łyzeczka
  • bulion warzywny

    1 l
  • ziemniaki

    4 szt
  • sól do smaku

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

W garnku rozgrzewamy smalec, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy, wrzucamy kminek oraz obydwie papryki, a następnie dodajemy oczyszczone i pokrojone w kawałki mięso – przesmażamy.

Do podsmażonego mięsa dodajemy posiekany czosneko raz pokrojoną w kostkę paprykę, chwilę smażymy.

Zalewamy bulionem, przykrywamy i na bardzo wolnym ogniu dusimy ok. 45 minut.

Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pomidory wraz z zalewą.

Dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości.

Doprawiamy do smaku i podajemy gorące!

Świetnym dodatkiem jest kleks gęstej śmietany!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aleksandra/Olcia

09.11.2016 17:08
wygląda pysznie

Ada-Gaba

26.01.2016 22:15
bardzo apetyczna

Madzai

31.10.2015 20:33
Idealne na jesień :)

berys18

31.10.2015 18:09
bardzo apetyczna

Jadwiga/Jaga85

31.10.2015 17:22
PYSZNE DANIE!

Stenka

31.10.2015 15:10
takie lubię

joannaa24

31.10.2015 11:22
Fajna, bardzo syta zupa

Ewelina1991

31.10.2015 09:42
mam smaka na bogracza ;-)

Megg

30.10.2015 21:05
smaczna i pozywna zupka

Bernadeta1

30.10.2015 18:58
Bardzo apetycznie wygląda a ja dawno nie robiłam sobie smaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat