Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz z mięsem indyczym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 500 g
cebula 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 szt
papryka czerwona 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
papryczka chili 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
ziemniaki 3 szt
kminek Prymat 1/2 łyżeczki
sól i pieprz 1 szczypta do smaku
mąka pszenna 3/4 szklanki
olej rzepakowy 2 łyżki
woda 50 ml
olej kokosowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz z mięsem indyczym

Kroki postępowania

1
Mięso gulaszowe z indyka umyć, pokroić w grubszą kostkę .
Krok 1 - Bogracz z mięsem  indyczym foto
2
Mięso podsmażyć na oleju kokosowym.
Krok 2 - Bogracz z mięsem  indyczym foto
3
Cebulę obrać i pokroić w kostkę podsmażyć na osobnej patelni na maśle klarowanym i dołożyć do mięsa , wymieszać i smażyć razem .
Krok 3 - Bogracz z mięsem  indyczym foto
4
Dodać pomidory z puszki, wymieszać i dusić dalej.
Krok 4 - Bogracz z mięsem  indyczym foto
5
Paprykę pokroić w kostkę wcześniej usunąć nasiona i umyć .
Krok 5 - Bogracz z mięsem  indyczym foto
6
Wrzucić paprykę do garna , dodać liść laurowy , ziele angielskie, ząbek czosnku pokrojony w plasterki , paprykę słodką .Dolać wodę gotowaną i w miarę gotowania uzupełnić jeszcze .
Krok 6 - Bogracz z mięsem  indyczym foto
7
Dodać majeranek, papryczkę chilli i dusić do momentu aż mięso będzie miękkie .
Krok 7 - Bogracz z mięsem  indyczym foto
8
Dodać wtedy ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę i kminku , kolendry .
Krok 8 - Bogracz z mięsem  indyczym foto
9
Za 2-3 minuty dodać kluseczki przygotowane wcześniej z mąki oleju i wody , pokrojone i ugotowane w osolonej wodzie . Gotować do miękkości ziemniaków wszystko razem około 15 minut
Krok 9 - Bogracz z mięsem  indyczym foto
10
Wymieszać i przyprawić do smaku pieprzem i solą , podawać na ciepło .
Krok 10 - Bogracz z mięsem  indyczym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 10.03.2017 20:09
smaczna zupka
Franciszek 10.03.2017 12:11
dobra zupa
Wacław 10.03.2017 12:04
konkretna ta zupa :-)
AZgotuj 10.03.2017 11:07
pyszna zupa:)
ilka01 10.03.2017 10:41
pyszności :)
Edita 10.03.2017 08:47
fajna zupka
MonikaW 10.03.2017 08:26
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak