Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 70 dkg
ogórek kiszony 2 sztuki
pieczarki 30 dkg
makaron ryżowy 10 dkg
tłuszcz do smażenia
czosnek 2 ząbki
kostka mięsna 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz

Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć. Zalać wodą, dodać kostkę mięsną i gotować. Pieczarki posiekać, poddusić, dodać do mięsa. Dodać posiekany czosnek. Gotować do miękkości mięsa. Dodać makaron i gotować do miękkości. Dodać pokrojone ogórki. Kiedy wszystko będzie miękkie dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Zagotować. Zagęścić mąką wymieszaną z wodą. Gotować 2-3 minuty. Ewentualnie doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 29.03.2017 08:57
Smaczna i kusząca potrawa;)
Diana Rusiłowicz 06.03.2017 00:10
Pyszna propozycja :)
dodi 25.02.2017 17:33
pysznie wygląda
Bernadeta1 24.02.2017 19:27
bardzo lubię, pyszny
Smaczna_B 24.02.2017 16:31
Smacznie wygląda , zapewne też tak smakuje.+ ode mnie
Ewelina1991 24.02.2017 15:43
pyszna zupka
Stenka 24.02.2017 11:02
smaczne danie
AZgotuj 24.02.2017 09:54
bardzo smaczna zupa, aż chce się zrobić!
justynkag 24.02.2017 07:20
Uwielbiam takie danie
Franciszek 24.02.2017 00:25
ciekawe danie
MonikaW 23.02.2017 22:38
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak