Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz z mięsa wieprzowego

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
pieczarki 60 dag
papryka marynowana 1 słoiczek
cebula 1 sztuka
olej 1/2 szklanki
sól i pieprz wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
mąka 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
margaryna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz z mięsa wieprzowego

Do garnka wlać olej, gdy się zagrzeje dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją na złoty kolor. Mięso pokroić w kostkę i dodać do cebuli, smażyć do miękkości, co jakiś czas podlewać wodą, aby się nie przypaliło.

Na odrobinie tłuszczu usmażyć pokrojone pieczarki (ja dodałam pieczarki mrożone, ponieważ zapomniałam wcześniej kupić, a miałam w zamrażarce). Gdy mięso będzie miękkie dodać usmażone pieczarki i odsączoną z wody paprykę. Gdy zacznie się gotować dodać koncentrat i przyprawami doprawić do smaku.

Margarynę rozgrzać, dodać mąkę i zrumienić. Zasmażkę dodać do mięsa, aby zagęścić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.04.2016 20:56
taty ulubione danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak