Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz drobiowy na białym winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 2 szt.
cebula biała 4 szt.
pomidory 1 kg
papryka czerwona 3 szt
wino białe wytrawne 1/2 butelki
ziemniaki 1 kg
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku lub ostra
olej 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz drobiowy na białym winie

Wykonanie:
Cebulę drobno posiekać, zaś mięso i oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić. Na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę, wrzucić mięso i zrumienić. Po czym dodać paprykę, pomidory, przyprawić do smaku, wlać wino i dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, podlać wodą i ugotować potrawę do miękkości i w razie potrzeby doprawić do smaku i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 18.07.2017 09:45
Bardzo smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak