Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Bogracz z boczkiem, ziemniakami i papryką

5.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Bogracz - danie jednogarnkowe to doskonała propozycja na obiad jednogarnkowy dla całej rodziny.

Składniki:

łopatka wieprzowa
700 gramów
boczek wędzony
200 gramów
cebula
1 sztuka
papryka czerwona
2 sztuki
pomidory
2 sztuki
ziemniaki
4 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
woda
1 litr
oliwa
4 łyżki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz z boczkiem, ziemniakami i papryką

1. Łopatkę kroję w kostkę. Cebulę oraz boczek kroję w małą kosteczkę. Na oliwie podsmażam boczek razem z cebulą. Dodaję łopatkę. Razem smażę około 10 minut. Mięso zalewam wodą. Dodaję paprykę ostrą oraz paprykę wędzoną. Gotuję około godziny.

2. Paprykę oraz ziemniaki kroję w kostkę. Pomidory obieram ze skórki i kroję na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa dodaję do mięsa. Gotuję około 20 minut. Na końcu do gulaszu dodaję koncentrat pomidorowy. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Gotuję jeszcze przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak