Bogracz z boczkiem, ziemniakami i papryką

Bogracz z boczkiem, ziemniakami i papryką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Bogracz - danie jednogarnkowe to doskonała propozycja na obiad jednogarnkowy dla całej rodziny.

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    700 gramów
  • boczek wędzony

    200 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • pomidory

    2 sztuki
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
  • papryka wędzona

    1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • woda

    1 litr
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

1. Łopatkę kroję w kostkę. Cebulę oraz boczek kroję w małą kosteczkę. Na oliwie podsmażam boczek razem z cebulą. Dodaję łopatkę. Razem smażę około 10 minut. Mięso zalewam wodą. Dodaję paprykę ostrą oraz paprykę wędzoną. Gotuję około godziny.

2. Paprykę oraz ziemniaki kroję w kostkę. Pomidory obieram ze skórki i kroję na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa dodaję do mięsa. Gotuję około 20 minut. Na końcu do gulaszu dodaję koncentrat pomidorowy. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Gotuję jeszcze przez 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat