Leczo z patisonów i papryki

Leczo z patisonów i papryki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka zielona

    1/2 szt
  • papryka żółta

    1/2 szt
  • pomidory

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • ketchup

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • przyprawa do zup Kucharek

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • patison

    kilka szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo z patisonów i papryki
Obraną cebulę i czosnek posiekać i wsypać do rondla z rozgrzanym olejem, zeszklić. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w dość dużą kostkę, podsmażyć z cebulą.
Krok 2 - Leczo z patisonów i papryki
Umyte patisony średniej wielkości razem ze skórką pokroić na kawałki.
Krok 3 - Leczo z patisonów i papryki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki. Pokrojone patisony wrzucić do cebuli, dodać pół szklanki wody, przyprawę kucharek, przykryć i dusić do miękkości. Po upływie 10 minut dodać pomidory. Pod koniec gotowania dołożyć koncentrat pomidorowy, ketchup i musztardę.
Krok 4 - Leczo z patisonów i papryki
Gdy warzywa są miękkie doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna/kate1980

30.08.2013 21:27
uwielbiam leczo

Megg

25.08.2013 12:47
bardzo lubię leczo, pycha

gosia56

25.08.2013 09:44
napewno pyszne nigdy nie dodawałam jeszcze patisona następnym razem muszę dodać

pycia9

25.08.2013 09:33
pyszne danie

Renata

25.08.2013 09:28
smacznie wygląda

cukiereczek

25.08.2013 09:23
bardzo pożywne

Agnieszka-87-25

25.08.2013 09:19
uwielbiam leczo

olkaaa

25.08.2013 09:14
ciekawy pomysł

romanrafal

25.08.2013 09:12
pycha,super jedzonko

Renata9

25.08.2013 09:00
na pewno pyszne to leczo i w dodatku bardzo kolorowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat