Grill: Szaszłyk dla wegetarian

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    20 dag
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • żółta papryka

    1 sztuka
  • cukinie małe

    2 szt
  • ser owczy

    20 dag
  • ocet winny

    3 łyżki
  • oliwa

    6 łyżek
  • miód

    2 łyżki
  • Party Dip Barbecue Prymat

    1 opakowanie
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • Grill - przyprawa ziołowa

    0,5 łyżeczki
  • musztarda sarepska

    0,5 łyżki
  • tymianek

    0,5 łyżeczki
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana opłukać, pokroić w plastry, posolić i odstawić na 15 min. Następnie spłukać zimną wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Papryki pokroić na ćwiartki, usunąć pestki i szypułki. Cukinie opłukać i pokroić w plastry. Resztę warzyw i ser pokroić na małe kawałki.

Przygotować marynatę: ocet, miód, musztardę, olej i przyprawy połączyć i wymieszać.

Warzywa i ser nadziać na szpikulce, ułożyć na talerzu lub półmisku, polać marynatą i odstawić do lodówki na 1 godz. Po tym czasie ułożyć na grillu i opiekać z każdej strony po 5-7 min. Przed podaniem posolić i popieprzyć. Serwować z Party Dip Barbecue Prymat, przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 10.01.2019 16:46
Jaki ładny, kolorowy, aż chce się zjeść :)
adelajda 07.04.2013 08:35
bardzo apetycznie wyglądają
Magula 26.03.2013 13:20
piękne kolorki, aż kusi zjesc
gusia1000 21.03.2013 14:16
To coś dla mnie, pycha.
idealme 18.03.2013 08:39
na grilla w sam raz do karkoweczki :P
kala9287 17.03.2013 23:37
bardzo smaczna
Krakowianka 10.03.2013 09:28
nie można wzroku od nich oderwać takie kolorowe!!!
Anonimowy 09.03.2013 19:43
Piekne - takie kolorowe. Super muszą być pyszne.
noninka77 07.03.2013 15:58
kiedy ten sezon grillowy się zacznie.....super szaszłyki
Karolcia12 27.02.2013 22:53
świetne, będę musiała wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat