Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia III, odc. 36: Pieczony comber jagnięcy z ziemniaczkami i czosnkową sałatką z pomidorów
Kroki postępowania
Comber umyć, osuszyć. Wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć i doprawić do smaku rozmarynem, chili i świeżo mielonym pieprzem. Comber natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na 1 – 2 godziny.


Górę główki czosnku ścinamy skrapiamy olejem i przyprawiamy solą, pieprzem oraz rozmarynem. Pieczemy ok. 10 min w piekarniku temp 160 stopni. Jeżeli do sałatki podajemy mięso możemy piec czosnek razem z mięsem. Umyte pomidory kroimy na cząstki i łączymy z liśćmi mięty i czerwoną cebulą pociętą w piórka. Całość skrapiamy sokiem z cytryny doprawiamy sola i pieprzem czarnym, oraz rozmarynem. Dodajemy upieczone ząbki czosnku i dokładnie mieszamy.


