Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Leczo:
-
cukinia
3 sztuki -
pomidory
4 sztuki -
papryka
3 sztuki -
cebule
2 sztuki -
cienka kiełbasa
1 kg -
przecier pomidorowy
0.5 litra -
rosół
200 ml -
kasza bulgur
200 g -
masło klarowane
1 łyżka -
sól
2 łyżeczki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Kiełbasę pokroić w kostkę, cebulę posiekać drobno.
Pomidory oraz cukinię obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Na rozgrzanym maśle klarowanym zrumienić kiełbasę, dodać cebulę.
Gdy cebula się zeszkli dołożyć pomidory, dusić do momentu aż zaczną się rozpadać i puszczą sok.
Dodać cukinię, dusić do miękkości warzyw.
Wlać przecier oraz bulion. doprawić solą i pieprzem.
Wsypać suchą kaszę bulgur.
Gotować do miękkości kaszy, co jakiś czas mieszając.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się