Leczo z kaszą bulgur

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Pożywne, sycące danie z letnich, dojrzewających w słońcu warzyw z dodatkiem kiełbasy oraz kaszy bulgur.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Leczo:

  • cukinia

    3 sztuki
  • pomidory

    4 sztuki
  • papryka

    3 sztuki
  • cebule

    2 sztuki
  • cienka kiełbasa

    1 kg
  • przecier pomidorowy

    0.5 litra
  • rosół

    200 ml
  • kasza bulgur

    200 g
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • sól

    2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić w kostkę, cebulę posiekać drobno.
Pomidory oraz cukinię obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Na rozgrzanym maśle klarowanym zrumienić kiełbasę, dodać cebulę.
Gdy cebula się zeszkli dołożyć pomidory, dusić do momentu aż zaczną się rozpadać i puszczą sok.
Dodać cukinię, dusić do miękkości warzyw.
Wlać przecier oraz bulion. doprawić solą i pieprzem.
Wsypać suchą kaszę bulgur.
Gotować do miękkości kaszy, co jakiś czas mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat