Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z karpia
8 x 80 g -
olej rzepakowy
1/2 szklanki -
mąka pszenna
4 łyżki -
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
4 łyżki -
soczewica
300 g (ugotowana/konserwowa) -
pomidorki koktajlowe
8 szt. (ćwiartki) -
pieczarki
100 g (plastry -
olej rzepakowy
4 łyżki -
cebula
1 szt. (słodka, posiekana) -
czosnek
2 ząbki (posiekane) -
cytryna
1 szt. -
kapary całe Smak
1 łyżka (posiekane) -
natka pietruszki
4 gałązki (posiekane) -
Sól ziołowa jodowana Prymat
(do smaku) -
Pieprz czarny mielony Prymat
(do smaku) -
Papryka ostra mielona Prymat
(do smaku) -
tymianek
(do smaku)
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia, odc. 15. Pieczony karp na soczewicy
Kroki postępowania






Komentarze (0)