Przepisy laureatów II tury konkursu Kucharek "Wygrana na talerzu"

DS_Splash-TOP_temat_1300x508_V03b

 

II tura konkursu „Wygrana na talerzu” Kucharek już za nami! Konkurs dobiegł końca, a autorskie przepisy laureatów zachwycają nie tylko smakiem, ale również wyglądem. Wszystkie przepisy wraz ze zdjęciami potraw już niedługo będziecie mogli znaleźć na produktach marki Kucharek: kostkach rosołowych i bulionach. Koniecznie zainspirujcie się pomysłami autorów tych przepisów i w domowym zaciszu przygotujcie przepyszne dania, których z pewnością nigdy nie próbowaliście! Jeśli nie widzieliście jeszcze przepisów z I tury konkursu - koniecznie sprawdźcie. Link znajdziecie tutaj -> Laureaci I tury konkursu "Wygrana na talerzu"

 

Wśród przepisów znajdziecie dania inspirowane nawet najbardziej odległymi zakątkami świata! Oczywiście każde z nich ma kucharkowy akcent, czyli dodatek kostki rosołowej lub bulionu. Z Kucharkiem poznacie możliwość ich użycia np. w azjatyckiej zupie Tom Kha Gai lub Tajskim Evereście, czyli zupce gulaszowej na bazie mleka kokosowego i z dodatkiem krewetek i mięsa z indyka. Spośród przesłanych przepisów, można odnaleźć te inpsirowane nie tylko kuchnią polską ale również gruzińską. Słynne chinkali, które z reguły zamawiacie tylko w restauracji, dziś możecie przygotować w domu. Wystarczy tylko przepis na chinkali z mięsnym farszem i bulionem oraz dodatek kostki wołowej Kucharek (która wzbogaci dodatkowo smak mięsa), by przygotować restauracyjne danie samodzielnie. Z dań kuchni włoskiej, możecie znaleźć tutaj Tagliatelle z musem z dyni, a z hiszpańskiej natomiast Paelle z kurczakiem, czyli hiszpańską doskonałość.

Znajdziecie tu zarówno przepisy  z dodatkiem mięsa, jak i te które posmakują wegetarianom. Jeśli jesteście zwolennikami kuchni polskiej, to z pewnością musicie sięgnąć po przepis na pory zapiekane w szyncedorsza w kapuścianej kąpieli idealnego na piątkowy obiad, wegański bigos czy może zupę strączkową? Z przepisami od Kucharka przygotujecie zarówno kilku daniowy obiad oraz dodatki do niego w formie surówek, a także przekąski na spotkania ze znajomymi.

prymat