Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowe curry z kurczaka z ryżem
PRZYGOTOWANIE:
1. Fileta myjemy i kroimy w kostkę, lekko solimy. Cebulę także kroimy w kosteczkę, a paprykę w paski.
2. W międzyczasie gotujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
3. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, dodajemy mięso i smażymy kilka minut, dodajemy paprykę i nadal smażymy kolejne kilka minut.
4. Z kostki kucharek i wody przygotowujemy bulion.
5. Do mięsa i warzyw wlewamy pół szklanki wody, wsypujemy curry i dobrze mieszamy.
6. Wlewamy bulion. Jak się wszystko zagotuje, dodajemy groszek oraz fasolkę.
7. Dusimy pod przykryciem 15 minut.
8. Na koniec dodajemy jogurt i doprawiamy pieprzem oraz kolendrą. Sos można zagęścić wodą rozmieszaną z mąką.
9. Podajemy z ryżem.