Przepis i sposób przygotowania na: Chinkali z mięsnym farszem i bulionem
PRZYGOTOWANIE:
1. W wodzie rozpuszczamy kostki wołowe Kucharek.
2. Mięso łączymy ze startą na tarce cebulą oraz bulionem. Całość intensywnie mieszamy przez ok. 5 minut do czasu, aż mięso wchłonie cały bulion.
3. Doprawiamy solą i pieprzem. Z podanych składników zagniatamy ciasto (będzie dość twarde) i rozwałkowujemy je, jak na pierogi.
4. Z ciasta wykrawamy koła (średnica ok. 12 cm) i na środek nakładamy łyżkę farszu.
5. Przyszczypujemy ciasto dookoła, formujemy sakiewki, mocno zaciskamy łączenie.
6. Pierożki gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie.
7. Ugotowane wyjmujemy delikatnie, aby nie popękały i nie wypłynął zgromadzony w nich bulion. To właśnie ten bulion jest ich sekretnym składnikiem.
Podajemy ciepłe, oprószone pieprzem.