Przepis i sposób przygotowania na: Zupa a’la gulasz – tajski Everest
PRZYGOTOWANIE:
1. Suche grzyby mun zalewamy gorącą wodą, aby napęczniały - około 6 szt.
2. Podgrzewamy łyżkę oleju kokosowego, dodajemy 2 łyżki pasty curry, mieszamy, lekko przysmażamy, dodajemy drobno pokrojony filet z indyka oraz pokrojoną cebulę.
3. Delikatnie otaczamy w masie i smażymy. Następnie dodajemy pokrojone grzyby oraz pokrojoną paprykę.
4. Kostki warzywne Kucharek gotujemy w 1,5 l wody. Przygotowany rosół, dodajemy do gulaszu. Następnie dodajemy makaron ryżowy, kiełki oraz odcedzoną kukurydzę oraz ananasy (pokrojone w kostkę). Doprawiamy mleczkiem kokosowym.
5. Na koniec dodajemy krewetki, na małym ogniu gotujemy ok. 7 minut, może być krócej i odstawiamy, aby nie przeciągnąć krewetek.
6. Zupę podajemy ze świeżo pokrojoną kolendrą.