Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywna i pożywna zupa strączkowa

5.0
(19)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pożywna zupa może stanowić dwudaniowy obiad, zwłaszcza jeśli w jej skład wchodzą pożywne warzywa takie jak: ziemniaki, marchew czy cebula, ale również strączki. Porcja takiej zupy nie tylko nasyci, ale będzie również wspaniałym urozmaiceniem codziennych obiadów.

Składniki:

Składniki:

bulion warzywny Kucharek 4 kostki
ugotowana ciecierzyca 2 szklanki
groch 1 szklanka
soczewica czerwona 1 szklanka
ziemniaki 4 sztuki
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
curry 1 łyżeczka
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywna i pożywna zupa strączkowa

Sposób przygotowania:

1. Pół godziny przed gotowaniem moczymy groch oraz soczewicę w ziemnej wodzie, a następnie gotujemy je według przepisu na opakowaniu.

2. W dużym garnku gotujemy 2 litry wody z dodatkiem ziela angielskiego oraz liści laurowych. Następnie rozpuszczamy w niej 4 kostki Bulionu warzywnego Kucharek.

3. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, a  po 15 minutach startą na grubych oczkach marchewkę.

4. W międzyczasie podsmażamy na patelni drobno pokrojoną cebulę i dorzucamy ją do garnka. Odcedzamy strączki i łączymy z przygotowanym wywarem. Gotujemy całość kilka minut i doprawiamy curry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak