Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z musem z dyni na bulionie Kucharek

5.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Proste i szybkie, aczkolwiek przepyszne danie obiadowe z wykorzystaniem aromatycznego musu z pieczonej dyni. Makaron skąpany w dyniowym musie z lekko orientalną nutą to idealne danie dla każdego kto uwielbia takie właśnie dania. Zapraszamy do wypróbowania może skradnie i Twoje podniebienie?

Składniki:

makaron tagliatelle 400 g
dynia hokkaido 500 g
papryczka chili 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
bulion warzywny Kucharek 1 kostka
woda 250 ml
rukola 1 garść
boczek wędzony 100 g
płatki migdałowe 10 g
ser twardy 50 g
rozmaryn
imbir

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z musem z dyni na bulionie Kucharek

PRZYGOTOWANIE:

1. Pokrojoną dynię hokkaido z przyprawami, posiekaną papryczką chili, cebulą, czosnkiem zalewamy bulionem warzywnym Kucharek, mieszamy i pieczemy w piekarniku.

2. Następnie wszystko miksujemy.

3. Na patelni podsmażamy boczek pokrojony w kostkę, dodajemy ugotowany makaron.

4. Wszystko zalewamy zmiksowaną dynią, podlewamy bulionem i chwilę smażymy.

5. Dodajemy garść rukoli, posypujemy serem i płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak