Przepis i sposób przygotowania na: Kucharkowe naleśniki serowe z pieczarkami
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Mleko, jajka, wodę, olej mieszamy ze sobą. Dodajemy mąkę, sól i paprykę. Miksujemy na gładkie ciasto, odstawiamy na 30 minut. Smażymy na złoty kolor.
2. Kurczaka kroimy w dużą kostkę, dodajemy olej i przyprawy. Drobno kruszymy kostkę drobiową Kucharek. Odkładamy na 1h. Cebulę i pieczarki kroimy w grubą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy pierś na złoto, cebulę i pieczarki. Odstawiamy do wystygnięcia.
3. W garnku podgrzewamy śmietankę z masłem, dodajemy rozdrobnioną kostkę bulionu grzybowego Kucharek, serek topiony i serek kanapkowy. Mieszamy do rozpuszczenia. Dolewamy mleko, podgrzewamy. Dodajemy starty cheddar i żółty ser. Topimy, mieszając. Dodajemy przyprawy.
4. Na każdy naleśnik dodajemy sporą łyżkę farszu oraz łyżkę sosu, zawijamy szczelnie, odkładamy w naczyniu do pieczenia, polewamy sosem serowym. Zapiekamy w piekarniku do momentu zarumienienia się zapiekanki w temperaturze 180 stopni.