leczo z kabaczka i kiełbaski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • kiełbasa

    100 gram
  • pieczarki

    200 gram
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • pomidory w puszce

    1 sztuka
  • bazylia

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka mielona

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę.
Gdy cebula się zeszkli dodać pokrojone pieczarki, paprykę i kabaczek (pokrojony w większą kostkę)- możemy to już dusić w garnku.
Dusimy do miękkości, po czym dodajemy pomidory w puszce.
Na koniec doprawiamy przeprawami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
TyTaN 01.04.2012 18:33
bardzo dobre
Piotr24 09.08.2011 14:30
muszę zrobić :)
IlajEM 11.01.2011 23:54
Yamiii
Agnieszka172 03.01.2011 17:49
fajna propozycja dla smakosza
ben-ka 23.12.2010 17:20
Smacznie wygląda:)
Elżbieta17 14.12.2010 12:08
pyszne!
Natalia/tubisiek 02.12.2010 11:08
na pewno smaczne :)
Ewa111 16.11.2010 12:42
wygląda świetnie i na pewno jest bardzo smaczne
m1monika 11.11.2010 17:07
apetycznie się prezentuje!!!
Justyna70 11.11.2010 08:02
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat