odc. 12 Doradca Smaku

Doradca Smaku, odc. 12: Tatar z pstrąga, papryki i limonki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z pstrąga

    250 g
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • szalotka

    1 szt.
  • natka pietruszki

  • imbir mielony

  • limonka

    1 szt.
  • oliwa

  • sól morska

  • papryka słodka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Doradca Smaku, odc. 12: Tatar z pstrąga, papryki i limonki foto
Filety z pstrąga oddzielamy od skóry i usuwamy ości.
Krok 2 - Doradca Smaku, odc. 12: Tatar z pstrąga, papryki i limonki foto
Następnie kroimy w kostkę.
Krok 3 - Doradca Smaku, odc. 12: Tatar z pstrąga, papryki i limonki foto
Drobno pokrojoną paprykę dodajemy do ryby, mieszamy.
Krok 4 - Doradca Smaku, odc. 12: Tatar z pstrąga, papryki i limonki foto
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz szalotkę.
Krok 5 - Doradca Smaku, odc. 12: Tatar z pstrąga, papryki i limonki foto
Na koniec doprawiamy solą, imbirem, sokiem z limonki i oliwą z oliwek.
Krok 6 - Doradca Smaku, odc. 12: Tatar z pstrąga, papryki i limonki foto
Wszystko mieszamy i odpowiednio formujemy.
Krok 7 - Doradca Smaku, odc. 12: Tatar z pstrąga, papryki i limonki foto
Do dekoracji najlepiej użyć liści bazylii i plasterków limonki. Przed podaniem tatar lekko posypać słodką papryką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat