Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filetów z wędzonej makreli
200 g -
żółta papryka
1 sztuka -
łodyga selera naciowego
1 sztuka -
kolendra
-
Pieprz czarny Prymat w młynku
-
sos
-
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat
2 saszetki -
oliwa
150 g -
kapary całe Smak
1 łyżka -
sok z cytryny
-
anchois
-
łosoś wędzony
200 g -
pstrąg wędzony filet
200 g -
papryka czerwona
1 sztuka
Przepis i sposób przygotowania Wielkanoc: Trio z ryb wędzonych z selerem naciowym
Wszystkie filety rybne oczyścić z ości i pokroić w małą kostkę. Papryki umyć, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Selera pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, dodać przygotowany wcześniej sos i delikatnie wymieszać. Przygotowaną sałatkę przełożyć do szklanych pucharków i udekorować świeżą kolendrą.
Komentarze (6)