Wielkanoc: Trio z ryb wędzonych z selerem naciowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetów z wędzonej makreli

    200 g
  • żółta papryka

    1 sztuka
  • łodyga selera naciowego

    1 sztuka
  • kolendra

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • sos

  • sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Prymat

    2 saszetki
  • oliwa

    150 g
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • anchois

  • łosoś wędzony

    200 g
  • pstrąg wędzony filet

    200 g
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos sałatkowym włoskim z bazylią i oregano Prymat wymieszać z oliwą, dodać rozgniecione fileciki anchois, kapary, odrobinę kopru Prymat i kolendry Prymat oraz sok z cytryny. Odstawić do lodówki.
Wszystkie filety rybne oczyścić z ości i pokroić w małą kostkę. Papryki umyć, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Selera pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, dodać przygotowany wcześniej sos i delikatnie wymieszać. Przygotowaną sałatkę przełożyć do szklanych pucharków i udekorować świeżą kolendrą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 26.03.2016 11:22
pyszna propozycja
Adamorek 12.04.2014 20:22
pięknie kolorowe
marcia7 24.05.2013 23:40
ale kolorowo
manaika 24.05.2013 18:07
musi być apetyczna
reniatka 24.05.2013 14:38
mniam musi byc pyszna ta sałatka
2milutka 24.05.2013 13:35
świetna przekąska:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat