Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Przepis dnia II, odc. 55: Pikantne leczo zapiekane z jajkiem

5.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona
1 szt.
papryka żółta
1 szt.
papryka zielona
1 szt.
cukinia
1 szt.
pieczarki
10 szt.
cebula
1 szt.
pomidory w puszce
200 ml
czosnek
3 ząbki
bazylia
1 pęczek
Sklep Prymat
jajko
4 szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
tymianek
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia II, odc. 55: Pikantne leczo zapiekane z jajkiem

Kroki postępowania

1
Wszystkie warzywa podsmażyć na patelni przez około 5 minut, dodać pomidory pelati.
Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 55: Pikantne leczo zapiekane z jajkiem foto
2
Całość dokładnie wymieszać, dodać bazylię i doprawić do smaku solą morską, tymiankiem, chili pieprzem cayenne oraz słodką papryką.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 55: Pikantne leczo zapiekane z jajkiem foto
3
Tak przygotowane leczo, przełożyć do kokilek, do każdej wbić jajko, oprószyć świeżo mieloną solą i słodką papryką.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 55: Pikantne leczo zapiekane z jajkiem foto
4
Leczo zapiekać 10-15 minut w temperaturze 170°C, aż jajka się zetną. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z grzankami lub gotowanym ryżem.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 55: Pikantne leczo zapiekane z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 08.05.2014 21:58
Kurcze, ale fajne danie, a te rondelki cudne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak