Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
papryka czerwona
4 szt. -
ogórki
2 szt. -
cebula czerwona
1 szt. -
oliwki zielone Smak
1 łyżka -
oliwki czarne Smak
1 łyżka -
pomidory koktajlowe (czerwone)
12 szt. -
ser owczy
100 g -
oliwa
100 ml -
bazylia
1 pęczek -
pomidor
2 szt. -
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat
1 opakowanie
Do smaku
-
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
-
Bazylia suszona Prymat
-
Sól ziołowa jodowana Prymat
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia III, odc. 28: Sałatka z pieczonej papryki z serem owczym i pomidorami.
Kroki postępowania





Wszystkie warzywa przekładamy do dużej miski, oprószamy bazylią, pieprzem kolorowym i solą ziołową.
Sosem sałatkowym zalewamy warzywa, delikatnie mieszamy i przekładamy na półmisek. Przed podaniem posypujemy tartym serem owczym i dekorujemy oliwkami. Opcjonalnie możemy udekorować talerz świeżymi listkami rukoli lub innej sałaty.
Komentarze (0)