Krem z pomidorów z czosnkiem i ziołami

Krem z pomidorów z czosnkiem i ziołami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek z ziołami Smak

    kilka ząbków
  • cebula

    1 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • pomidory bez skóry

    6 szt
  • rosół z kury Kucharek

    1 l
  • tymianek

  • cukier

    do smaku
  • ser pleśniowy

    80 g
  • bazylia

    kilka listków
  • pestki dyni

    2 prażone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania: cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory, chwilę smażyć, wlać bulion i gotować 10 minut, doprawić do smaku. Zupę zmiksować. Przed podaniem posypać serem pleśniowym, posiekaną bazylią i pestkami dyni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

martka285

15.05.2015 22:52
genialne danie - zdrowe, pyszne i łatwe :)

wiertlo102

21.03.2012 09:42
świetne

pigila

28.09.2011 15:19
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat