Do składników, których nie może zabraknąć w żadnej kuchni, bez cienia wątpliwości zaliczają się bakalie. Przepis wykorzystujący ten wszechstronny składnik znajdziesz w katalogu Doradcy Smaku.
A może chcesz przyrządzić własne, domowe bakalie? Przepis z naszej strony ułatwi Ci to zadanie. W ten sposób otrzymasz zdrowsze odpowiedniki sklepowych mieszanek, które z powodzeniem wykorzystasz nie tylko do wypieków. Poznaj nasze sprawdzone receptury!
Bakalie – przepisy
Dlaczego w wielu domach gości mieszanka studencka? Jest to bowiem świetna przekąska do podjadania między posiłkami. Jednak dobrze sprawdzi się również jako składnik wypieków lub innych potraw. Każde bakaliowe danie zachwyca niezwykłym bogactwem smaku. Zawartość orzechów czy suszonych owoców nadaje mu słodycz i zarazem wytrawną nutę. Mieszanka bakalii jest ponadto uniwersalnym dodatkiem, który sprawdzi się zarówno w deserach, jak i daniach obiadowych.
W jakich potrawach wykorzystasz bakalie? Przepis na smakowite ciasto lub innego rodzaju wypieki to gwarancja kulinarnego sukcesu. Sprawdź, jakimi orzechami i suszonymi owocami warto urozmaicić Twoje ulubione ciasta!
Do serwowanych na ciepło mięs również możesz wykorzystać bakalie. Przepis na roladki z ususzoną śliwką lub żurawiną to doskonały pomysł na wystawny obiad. Zachwyć domowników oraz gości imponującym daniem, które z pewnością posmakuje nawet najbardziej wymagającym smakoszom.
Jest też wiele innych potraw, do których warto dodać bakalie. Przepis na domowy pasztet z dodatkiem orzechów i suszonych owoców wniesie powiew świeżości do Twojego menu. Sprawdź też pozostałe receptury Doradcy Smaku!
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: