Keks jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    6 szt
  • cukier

    3/4 szklanki
  • jajko

    3 szt
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    2 łyżeczki
  • mieszanka keksowa

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem, dodajemy mieszankę keksową i mieszamy. Odkładamy w chłodne miejsce na jedną godzinę. Po upływie czasu dodajemy jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, przyprawę korzenną. Wszystko mieszamy drewnianą łyżką. Przekładamy do kwadratowej formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i pieczemy 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 19.11.2015 23:46
ślicznie ozdobione ciacho i pewno smaczne
Grazyna0211 19.11.2015 18:01
fajne ciasto
cukiereczek 19.11.2015 17:45
jabłkowe z bakaliami zapowiada się smacznie
irenka 19.11.2015 14:50
na pewno pyszne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat