Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DESER MAKOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I BAKALIAMI

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 36% 250 ml
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 4 łyzki
wanilia laski 1 szt
masa makowa 80 g
biała czekolada 50 g
orzechy posiekane 50 g
herbatniki 4 szt
czekolada mleczna 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: DESER MAKOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I BAKALIAMI



SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy.

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na kremową, puszystą masę.

Śmietanę ubijamy na puszysto z ziarenkami wanilii, a następnie dodajemy do masy żółtkowej i delikatnie mieszamy.

Dodajemy roztopioną, białą czekoladę oraz masę makową i wszystko razem dokładnie mieszamy.

Wkładamy do pucharków, posypujemy podprażonymi orzechami i posiekaną czekoladą.

Dekorujemy herbatnikami i wkładamy do lodówki.

Podajemy mocno schłodzone!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 21.05.2015 08:55
fajny deserek
Ola1young 15.12.2014 14:49
szybki smaczny deserek
erym 15.12.2014 10:37
obled, to sie moze w nalog przemienic, brawo!
Alex_M 15.12.2014 08:00
fajny deser
Ola1984 15.12.2014 07:18
Fajny deser, ciekawa jestem jak smakuje.
norweska20 14.12.2014 22:02
wspaniałości...pycha
Wiktoria29 14.12.2014 21:40
wygląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak