Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo na zimę

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Leczo na zimę - zapakowany do słoików smak domowej potrawy, którą z przyjemnością zjemy na obiad. 

Składniki:

papryka 1 kilogram
cukinia 1 kilogram
pomidory 1 kilogram
cebula 4 sztuki
kukurydza 1 puszka
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo na zimę

Warto robić przetwory, a zwłaszcza leczo na zimę. Leczo można odgrzać i podać z ryżem lub pieczywem. Leczo ze słoika to super sposób na szybki obiad.

Zobacz 3 sposoby na pasteryzowanie przetworów.

 

Cebulę pokroić w piórka, pomidory w ósemki zaś cukinię i paprykę w kosteczkę. W rondelku rozgrzać trochę oleju następnie zeszklić cebulę i dodać pozostałe składniki. Chwilę pogotować i doprawić do smaku. Następnie gorące przełożyć do słoików i pasteryzować.

Inne przepisy na leczo, także na leczo na zimę, które można pasteryzować w słoikach:

Leczo z cukinii do słoików 

Leczo bez papryki 

Leczo z papryką i bakłażanem 

Leczo z cukinią i kiełbasą 

Leczo z fasolki szparagowej 

Leczo z kalafiorem 

Leczo z kaszą 

Leczo z mięsem mielonym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak