Doradca Smaku III, odc. 6: Leczo

odc. 6 Doradca Smaku

Doradca Smaku III, odc. 6: Leczo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • papryka żółta

    1 szt.
  • czosnek

    1 ząbek
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • zioła prowansalskie

  • papryka ostra mielona

  • pieprz czarny mielony

  • sól morska

  • olej do smażenia

  • pomidory

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Doradca Smaku III, odc. 6: Leczo foto
Sparzone wrzątkiem pomidory obieramy ze skóry. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w grubszą kostkę. Tak samo kroimy cukinię, cebule oraz pomidory. Czosnek kroimy w cienkie plasterki.
Krok 2 - Doradca Smaku III, odc. 6: Leczo foto
W garnku, na małym ogniu, rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Najpierw podsmażamy na nim paprykę. Następnie dodajemy cebulę i cukinię. Po chwili dodajemy czosnek i smażymy dalej razem.
Krok 3 - Doradca Smaku III, odc. 6: Leczo foto
Doprawiamy ziołami prowansalskimi, papryką ostrą oraz solą i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy pomidory i dusimy kilka minut ( ok. 7 minut) , aż warzywa będą miękkie.
Krok 4 - Doradca Smaku III, odc. 6: Leczo foto
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dawid Groszek

31.01.2015 23:58
super na pewno skorzystam z przepisu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat