Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kapusty włoskiej
Leczo z kapusty włoskiej - to połączenie tradycyjnych składników na leczo z kapustą włoską, którą najpierw obsmażamy z cebulą, a potem dusimy. Do uduszonej kapusty dodajemy pozostałe warzywa, a na końcu, kiełbasę. Leczo z kapustą włoską to ciekawa odmiana zwykłego leczo.
Jak zrobić leczo z kapusty włoskiej?
Cebulę, czosnek obrać, posiekać drobno. Kapustę umyć, poszatkować.
Cebulę, czosnek przesmażyć na rozgrzanym oleju.
Dodać do garnka, kapustę, posolić dolać 1/4 szklanki wody, przykryć garnek dusić na małym płomieniu (ok. 15 minut).
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić.
Paprykę, cukinię pokroić w kostkę.
Warzywa, koncentrat dodać do kapusty, doprawić paprykami, solą, pieprzem, wymieszać. Wrzucić pokrojoną w plasterki kiełbasę.
Dusić jeszcze 10-15 minut, mieszać od czasu do czasu.
Podawać z pieczywem.
SMACZNEGO!!!