Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Leczo z kapusty włoskiej

5.0
(11)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na leczo z kapusty włoskiej. Kapusta włoska jest lżej strawna oraz szybciej się gotuje. Dlatego jej dodatek do leczo może być ciekawą odmianą tego dania.

Składniki:

kapusta włoska
1/2 główki
cukinia
1 sztuka
pomidory
2 sztuki
cebula
1 sztuka
czosnek
2 ząbki
papryka czerwona
1/2 sztuki
papryka żółta
1/2 sztuki
papryka zielona
1/2 sztuki
kiełbasa
20 dag
olej do smażenia
3 łyżki
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
Oregano suszone Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat
1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kapusty włoskiej

Leczo z kapusty włoskiej - to połączenie tradycyjnych składników na leczo z kapustą włoską, którą najpierw obsmażamy z cebulą, a potem dusimy. Do uduszonej kapusty dodajemy pozostałe warzywa, a na końcu, kiełbasę. Leczo z kapustą włoską to ciekawa odmiana zwykłego leczo.

Jak zrobić leczo z kapusty włoskiej?

1

Cebulę, czosnek obrać, posiekać drobno. Kapustę umyć, poszatkować.
Cebulę, czosnek przesmażyć na rozgrzanym oleju.

2

Dodać do garnka, kapustę, posolić dolać 1/4 szklanki wody, przykryć garnek dusić na małym płomieniu (ok. 15 minut).

3

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić.
Paprykę, cukinię pokroić w kostkę.

4

Warzywa, koncentrat dodać do kapusty, doprawić paprykami, solą, pieprzem, wymieszać. Wrzucić pokrojoną w plasterki kiełbasę.

5

Dusić jeszcze 10-15 minut, mieszać od czasu do czasu.
Podawać z pieczywem.

SMACZNEGO!!!

Inne przepisy na ciekawe leczo, znajdziesz w poniższych linkach:

Leczo z fasolki szparagowej 

Leczo z kalafiorem 

Leczo z kaszą 

Leczo z mięsem mielonym 

Leczo rybne 

Leczo z cukinii do słoików 

Leczo bez papryki 

Leczo z papryką i bakłażanem 

Leczo z cukinią i kiełbasą 

 

 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 04.10.2014 20:46
fajny przepis
Jagódka77 02.08.2014 16:22
nie jadłam, ale chętnie bym spróbowała
Klausia 30.07.2014 06:38
wygląda apetycznie :)
IwonaKa 25.07.2014 21:48
z kapustą jeszcze nie jadłam,fajny pomysł
Pyszota 22.07.2014 13:13
uwielbiam leczo
Malinka 22.07.2014 11:11
Ale bym zjadła, pycha!
Sylwia26 22.07.2014 11:06
ale pyszności
Ola1984 22.07.2014 10:46
Fajne danie na szybko.
Renata9 22.07.2014 10:36
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak