Przepis dnia V: Meksykańska uczta, odc. 40

Przepis dnia V: Meksykańska uczta, odc. 40

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zioła prowansalskie

  • papryka słodka mielona

  • papryka ostra mielona

  • mięso mielone

    500 g
  • cebula

    1 szt.
  • pomidorki koktajlowe

    7 szt.
  • papryka

    2 szt.
  • makaron

    500 g
  • koncentrat pomidorowy

    5 łyżek
  • czosnek

    3 ząbki
  • pieczarki

    4 szt.
  • fasola czerwona

    150 g
  • olej rzepakowy

  • Sól morska jodowana gruboziarnista

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia V: Meksykańska uczta, odc. 40
Przygotować składniki.
Krok 2 - Przepis dnia V: Meksykańska uczta, odc. 40
Paprykę kroimy w kosteczkę. Cebulę kroimy w pióra. Pieczarki kroimy drobno a czosnek drobno siekamy.
Krok 3 - Przepis dnia V: Meksykańska uczta, odc. 40
Pomidory koktajlowe kroimy na pół. Papryczki chili siekamy drobno.
Krok 4 - Przepis dnia V: Meksykańska uczta, odc. 40
Papryczki chili siekamy drobno.
Krok 5 - Przepis dnia V: Meksykańska uczta, odc. 40
Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, paprykę i pieczarki. Następnie dodajemy do garnka i pomidorki koktajlowe i posiekane papryczki chili.
Dusimy warzywa pod przykryciem przez około 10 minut.
Dodajemy posiekany czosnek, mięso i mieszamy. Następnie dodajemy czerwoną fasolę, koncentrat pomidorowy, dusimy ok.15 minut.
Na koniec doprawiamy do smaku papryką ostrą, papryką słodką, ziołami prowansalskimi oraz solą.
Krok 6 - Przepis dnia V: Meksykańska uczta, odc. 40
Dodajemy ugotowany makaron i mieszamy całość.
Podajemy w głębokim talerzu, ozdabiamy świeżymi ziołami.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MałaMi89

23.10.2015 21:38
Oglądałam odcinek :) bardzo smaczne danie, lubię jak jest "po meksykańsku" :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat