Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Zioła prowansalskie suszone Prymat
-
Papryka słodka mielona Prymat
-
Papryka ostra mielona Prymat
-
mięso mielone
500 g -
cebula
1 szt. -
pomidorki koktajlowe
7 szt. -
papryka
2 szt. -
makaron
500 g -
koncentrat pomidorowy
5 łyżek -
czosnek
3 ząbki -
pieczarki
4 szt. -
fasola czerwona
150 g -
olej rzepakowy
-
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia V: Meksykańska uczta, odc. 40
Kroki postępowania





Dusimy warzywa pod przykryciem przez około 10 minut.
Dodajemy posiekany czosnek, mięso i mieszamy. Następnie dodajemy czerwoną fasolę, koncentrat pomidorowy, dusimy ok.15 minut.
Na koniec doprawiamy do smaku papryką ostrą, papryką słodką, ziołami prowansalskimi oraz solą.

Podajemy w głębokim talerzu, ozdabiamy świeżymi ziołami.
Komentarze (1)