Co zrobić, by smaki wiosny i lata przywołać również jesienią i zimą, a te jesienno-zimowe wiosną i latem? Oczywiście zamykając je w słoiczku w postaci dżemu, konfitury, marmolady lub powidła przygotowanego z domowym zaciszu. Każda pora roku obfituje w sezonowe sobie owoce i warzywa. Latem są to truskawki, maliny, porzeczki, agrest, zaś jesienią jabłka, gruszki, dynia i wiele, wiele innych. Każde z nich nadaje się do przygotowania dżemu, marmolady, konfitury, czy powidła domowego, bardzo często domowe przetwory są podstawowym elementem w spiżarce, a domownicy sięgają po nie, gdy chcą zasmakować w utęsknionym owocu. Dżemy, konfitury, marmolady i powidła domowe to świetny dodatek do tostów, ciast, naleśników, a także do podjadania łyżeczką prosto ze słoiczka. W tym zbiorze przepisów znajdziecie przepis na dżem z wiśni, dżem z pigwy, dżem z agrestu, dżem z malin czy dżem truskawkowy. Przepisów i możliwości zestawienia ze sobą owoców w dżemach, konfiturach, marmoladach, powidłach domowych jest mnóstwo, a większość z nich znajdziesz w serwisie Doradca Smaku.
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: