Konfitura wiśniowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    2 kg
  • cukier

    2 kg
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie umyć i wydrylować Z wody i cukru ugotować syrop i dodać wiśnie. Gotować na małym ogniu około 30 minut w tym czasie wiśni nie mieszać łyżką tylko delikatnie poruszając kolistymi ruchami potrząsać garnkiem. Wiśnie zostawić do całkowitego ostygnięcia następnie znowu gotować około 30 minut. Wiśnie odstawić do ostygnięcia a na samym końcu gotować 30 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do suchych i czystych słoików. Odwrócić do góry dnem aby słoiki się zassały.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat