Konfitura wiśniowa

Konfitura wiśniowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    2 kg
  • cukier

    2 kg
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Konfitura wiśniowa

Wiśnie umyć i wydrylować Z wody i cukru ugotować syrop i dodać wiśnie. Gotować na małym ogniu około 30 minut w tym czasie wiśni nie mieszać łyżką tylko delikatnie poruszając kolistymi ruchami potrząsać garnkiem. Wiśnie zostawić do całkowitego ostygnięcia następnie znowu gotować około 30 minut. Wiśnie odstawić do ostygnięcia a na samym końcu gotować 30 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do suchych i czystych słoików. Odwrócić do góry dnem aby słoiki się zassały.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat