Ogórki - najlepsze przepisy na kiszone, małosolne i konserwowe

DS_Splash TOP_1300x508OGORKI

Ogórki kiszone to tradycyjna przekąska na polskim stole. Są dodatkiem do sałatek i surówek. Bez ogórków kiszonych nie da się zrobić tradycyjnej i pysznej zupy ogórkowej. Dobre ogórki kiszone powinny być jędrne, chrupkie i mieć ładny kolor. Żeby to się udało, użyjcie sprawdzonej mieszanki przypraw. Polacy uwielbiają także ogórki konserwowe oraz sezonowe ogórki małosolne. Są idealnym dodatkiem do śledzi, kanapek, koreczków i przekąsek imprezowych. Do ogórków można dodawać papryczki chili, miód, kurkumę czy musztardę. Te dodatki mają sprawić, że przetwory z ogórków będą pyszne. Zobacz jeden z najlepszych przepisów na ogórki małosolne i lekko pikantne ogórki z chili znane pod nazwą ogórki krokodylki:) Oto garść sprawdzonych przepisów na ogórki kiszone, ogórki konserwowe i ogórki małosolne.

prymat