Domowe przetwory z warzyw i grzybów

DS_baner_SOLE2_1300x508 px

Sprawdzone przepisy na przetwory

RODZAJE SOLI - PRODUKTY W OFERCIE MARKI PRYMAT

PORADY DOTYCZĄCE PRZETWORÓW

PRZEPISY NA PRZETWORY

Lato i początek jesieni to pory zbiorów sezonowych warzyw, owoców i grzybów. Żeby zachować ich smak przerabiamy je na domowe przetwory - dżemy, soki, konfitury, kiszonki, pikle czy nalewki. Tutaj znajdziecie mnóstwo sprawdzonych przepisów na przetwory z warzyw i grzybów. Nie ma nic pyszniejszego niż samodzielnie przygotowane przetwory. Bardzo popularnym i zdrowym sposobem konserwowania warzyw jest kiszenie. Dlatego spróbujcie zrobić samodzielnie ogórki konserwowe, kapustę kiszoną z marchewką lub ogórki kiszone. Jeśli nazbieracie dużo grzybów możecie je albo ususzyć, albo zamarynować. Robiąc domowe przetwory zwróćcie uwagę na rodzaj soli, jakiej używacie - to ma znaczenie. Najlepsza do przetworów z warzyw, kiszonek jest sól kamienna niejodowana.  Róbcie domowe przetwory, bo to niezastąpione źródło smaków i witamin.

prymat