Jeżeli szukasz pomysłów na wigilijne dania, na Twoim stole powinna pojawić się kutia – przepis na tę tradycyjną potrawę znajdziesz w katalogu Doradcy Smaku. Uracz swoich domowników i gości specjałem słowiańskiej kuchni! Czym spośród innych propozycji wyróżnia się kutia?
Przepis na kutię na wigilię przeprowadzi Cię przez proces wykonania potrawy krok po kroku. Najłatwiejsze warianty tego dania przyrządzisz nawet w kwadrans. Dzięki temu zyskasz więcej czasu na dalsze szykowanie się do wieczerzy, jednocześnie wprowadzając słodki przysmak do świątecznego menu!
Kutia – przepisy
Jak zrobić kutię? Przepis nie jest trudny, choć wymaga odpowiedniego przygotowania. Z jakich produktów spożywczych powstaje kutia? Składniki to przede wszystkim mak i pszenica łuskana, choć zamiast niej można wykorzystać też niektóre rodzaje kaszy. Za słodki smak odpowiada dodatek miodu i bakalii. Pośród różnych wersji potrawy istnieje również biała kutia – przepis na nią nie zawiera maku.
Jest też wiele innych potraw, do których wykonania przyda Ci się wcześniej przygotowana kutia. Przepis podpowie Ci najciekawsze pomysły, np. rozmaite ciasteczka. Dzięki temu zaserwujesz kutię w wyjątkowo atrakcyjnej formie lub wykorzystasz pozostałości z wigilijnego stołu w kreatywny sposób.
W bogatym katalogu receptur na naszej stronie znajduje się nie tylko kutia. Przepis Doradcy Smaku pomoże Ci zrobić wiele dań kuchni polskiej oraz światowej, które sprawdzą się zarówno na co dzień, jak i od święta! Poznaj nasze propozycje i wprowadź nowości do swojego menu!
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: