Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia z kaszą jaglaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
mak 150 gram, zaparzony i ostudzony
bakalie 180 gram
olejek migdałowy do smaku
masło 80 gram
miód płynny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia z kaszą jaglaną

Kroki postępowania

1
Kaszę jaglaną gotujemy na sypko. Ugotowaną studzimy.
Krok 1 - Kutia z kaszą jaglaną foto
2
Między czasie mak mielimy 2 razy.
Krok 2 - Kutia z kaszą jaglaną foto
3
Morele kroimy w kostkę, orzechy grubo siekamy, figi oraz śliwki kroimy w paseczki.
Krok 3 - Kutia z kaszą jaglaną foto
4
W garnku rozpuszczamy masło. Do rozpuszczonego dodajemy mak oraz bakalie.
Krok 4 - Kutia z kaszą jaglaną foto
5
Gdy składniki się ogrzeją dodajemy kaszę. Całość razem przysmażamy do momentu jak kasza będzie ciepła. Między czasie słodzimy kutię do smaku miodem oraz dodajemy olejek migdałowy. Gotowe.
Krok 5 - Kutia z kaszą jaglaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:33
Bardzo dobry.
asiatok 29.12.2016 22:49
kutia inaczej!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak