Przepis i sposób przygotowania na: Kutia kresowa DeLux
Kroki postępowania
Mak zalać wrzątkiem i ugotować do miękkości - dokładnie odcedzić i zmielić.
Połączyć pszenicę, mak, obrane orzechy i płatki migdałowe.
mak | 500 g |
miód | 300-400 ml |
czekolada gorzka | 100 g |
orzeszki ziemne | 150 g |
migdały | 100 g płatki |
orzechy laskowe | 100 g |
orzechy włoskie | 200 g |
Morela | 200 g suszona |
figi | 150 g suszone |
daktyle | 150 g |
rodzynki | 100 g |
pszenica | obłuskana g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: