Łosoś to jedna z najczęściej goszczących ryb na polskich stołach, a w serwisie Doradca Smaku znajdziesz najlepsze przepisy na jego przygotowanie. Delikatne mięso łososia idealnie nadaje się zarówno do gotowania na parze, pieczenia, grillowania, czy smażenia. Bez względu na to, którą formę przyrządzania łososia wybierzesz, masz pewność, że efekt końcowy będzie zdrowy, pyszny i pełnowartościowy. Ta „wdzięczna” ryba świetnie komponuje się z różnego rodzaju dodatkami: puree ziemniaczanym, ryżem czy frytkami, ale również może być świetnym uzupełnieniem sałatek, zapiekanek, makaronów czy wytrawnych tart. Łosoś idealnie sprawdzi się, jako dodatek do śniadaniowych kanapek, na lunch, obiad, czy kolację. Ilość jego zastosowań w kuchni jest ogromna, dlatego nie dziwi fakt, że tak często gości w naszym codziennym i okazjonalnym jadłospisie. Poznajcie najlepsze przepisy na łososia! Bon apetit!
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: