Wielkanoc: Jajka faszerowane łososiem lub makrelą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • łosoś wędzony plastry

    5 dag
  • masło

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • koperek Prymat

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do przybrania: plasterki cytryny, gałązki koperku


Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Masło, musztardę, żółtka, sok z cytryny oraz koperek utrzeć na gładką masę. Doprawić solą oraz pieprzem i przełożyć do szprycy. Do każdej połówki jajka włożyć mały plasterek ryby, tak aby zostało wgłębienie. We wgłębienie wycisnąć rozetkę z masy żółtkowej.
Jajka ułożyć na półmisku, przybrać ćwiartką plasterka cytryny i koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 25.03.2015 08:44
extra jajeczka
Klausia 13.04.2014 15:06
ale pięknie podane :)
Ela15 12.04.2014 09:28
extra jajeczka
marcia7 07.04.2014 21:28
ładnie wyglądają
agogo2 05.05.2013 21:41
super wyglada
mysza620 04.04.2013 15:58
dla mnie super
trufelek 02.04.2013 16:06
Pyszne i bardzo apetyczne:)
msmors 29.03.2013 21:53
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat