Wielkanoc: Jajka faszerowane łososiem lub makrelą

Wielkanoc: Jajka faszerowane łososiem lub makrelą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • łosoś wędzony plastry

    5 dag
  • masło

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • koperek Prymat

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

do przybrania: plasterki cytryny, gałązki koperku


Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Masło, musztardę, żółtka, sok z cytryny oraz koperek utrzeć na gładką masę. Doprawić solą oraz pieprzem i przełożyć do szprycy. Do każdej połówki jajka włożyć mały plasterek ryby, tak aby zostało wgłębienie. We wgłębienie wycisnąć rozetkę z masy żółtkowej.
Jajka ułożyć na półmisku, przybrać ćwiartką plasterka cytryny i koperkiem.

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

25.03.2015 08:44
extra jajeczka

Klausia

13.04.2014 15:06
ale pięknie podane :)

Ela15

12.04.2014 09:28
extra jajeczka

marcia7

07.04.2014 21:28
ładnie wyglądają

agogo2

05.05.2013 21:41
super wyglada

mysza620

04.04.2013 15:58
dla mnie super

trufelek

02.04.2013 16:06
Pyszne i bardzo apetyczne:)

msmors

29.03.2013 21:53
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat