Spaghetti z łososiem wędzonym i oliwkami

Spaghetti z łososiem wędzonym i oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pyszne i szybkie do zrobienia danie: spaghetti z łososiem w sosie pomidorowym.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na spaghetti:

  • oliwa

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • passata pomidorowa

    60 mililitrów
  • śmietanka

    200 mililitrów
  • papryka węgierska

    1 łyżeczka
  • pieprz cytrynowy

    1 łyżeczka
  • zielony groszek

    30 gramów
  • czarne oliwki Smak

    15-18 sztuk
  • pomidorki koktajlowe

    8 sztuk
  • łosoś wędzony

    100 gramów
  • spaghetti

    200 gramów
  • cebula dymka

    1 sztuka
  • sól morska Prymat

    do smaku

Dodatki:

  • rukola

    1 garść
  • czarne oliwki Smak

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i cebulkę przez 1 minutę, dodaj passatę, śmietankę, paprykę, pieprz, groszek, oliwki, pomidorki, łososia oraz spaghetti i redukuj ok. 2 minuty.

Po tym czasie makaron dopraw solą, oraz dodaj zieloną cebulkę, całość wymieszaj i podawaj z rukolą oraz oliwą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat