Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Na spaghetti:
-
oliwa
1 łyżka -
czosnek
2 ząbki -
cebula
1 sztuka -
passata pomidorowa
60 mililitrów -
śmietanka
200 mililitrów -
Papryka węgierska słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
1 łyżeczka -
zielony groszek
30 gramów -
czarne oliwki Smak
15-18 sztuk -
pomidorki koktajlowe
8 sztuk -
łosoś wędzony
100 gramów -
makaron spaghetti
200 gramów -
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 sztuka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Dodatki:
-
rukola
1 garść -
czarne oliwki Smak
do dekoracji
Przepis i sposób przygotowania Spaghetti z łososiem wędzonym i oliwkami
Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i cebulkę przez 1 minutę. Dodaj passatę, śmietankę, paprykę, pieprz, groszek, oliwki, pomidorki, łososia oraz ugotowany wcześniej makaron spaghetti i redukuj ok. 2 minuty.
Po tym czasie makaron dopraw solą oraz dodaj zieloną cebulkę. Całość wymieszaj i podawaj z rukolą oraz oliwą.
Komentarze (0)