Łosoś 5 smaków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    600 gram
  • przyprawa chińska

    1 łyżeczka (5 smaków)
  • Sól ziołowa- MŁYNEK

    do oprószenia po obu stronach
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do oprószenia po obu stronach
  • sos rybny

    1 łyżeczka
  • sos sojowy

    1/2 łyżeczki
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Łososia umyć i przekroić na 3 części ( usunąć skórę jeśli jest ).
2. Oprószyć solą, pieprzem, przyprawą 5 smaków.
3. Natrzeć sosem rybnym i sojowym.
4. Na patelni rozpuścić masło. Ułożyć filety, przysmażyć z obu stron na złoty kolor ( ok. 5 min. na stronę )
5. Wyłożyć na ręcznik papierowy.
paulette17
Rybkę można podawać z ryżem, sosem słodko kwaśnym lub ostrym oraz warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 16.05.2015 19:54
smaczny łosoś
dollce 15.05.2015 09:43
Fajny przepis
Krzysztof15 15.05.2015 08:30
bardzo lubie łososia
Kulinarna Ja 14.05.2015 21:13
Pięknie rumiany, aż jeść się chce!
Wiktoria29 14.05.2015 21:13
super wygląda więc pewnie też tak smakuje
agataw1990 14.05.2015 19:45
To moja ulubiona ryba:)
Joannasz3190 14.05.2015 18:49
Pyszności :)
Katarzyna59 14.05.2015 18:34
przepyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat