Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łosoś filet
600 gram -
przyprawa chińska
1 łyżeczka (5 smaków) -
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
do oprószenia po obu stronach -
Pieprz czarny Prymat w młynku
do oprószenia po obu stronach -
sos rybny
1 łyżeczka -
sos sojowy
1/2 łyżeczki -
masło
1 łyżka
Sposób przygotowania
2. Oprószyć solą, pieprzem, przyprawą 5 smaków.
3. Natrzeć sosem rybnym i sojowym.
4. Na patelni rozpuścić masło. Ułożyć filety, przysmażyć z obu stron na złoty kolor ( ok. 5 min. na stronę )
5. Wyłożyć na ręcznik papierowy.
Rybkę można podawać z ryżem, sosem słodko kwaśnym lub ostrym oraz warzywami.![]()
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się