Łosoś z warzywami pieczony w papilotach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ryba

  • łosoś filet

    300 gram
  • olej rzepakowy

    1/2 łyżka
  • sok z limetki

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku

Warzywa

  • cukinia

    1/2 sztuka
  • papryka czerwona

    1/2 sztuka
  • papryka żółta

    1/2 sztuka
  • pomidorki koktajlowe

    8 sztuka
  • cebula czerwona

    1/4 sztuka
  • tymianek

    1/4 pęczek
  • olej rzepakowy

    1/2 łyżka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płat łososia podzielić na dwie części. Skropić sokiem z limonki, posmarować olejem, posypać solą i pieprzem. Odstawić na 10 minut. Cukinię pokroić na cienkie plasterki, cebulę w piórka, papryki w paski. Warzywa przełożyć do miski, skropić olejem i lekko posolić. Na dwóch arkuszach papieru do zapiekania ułożyć cukinię, papryki, cebulę, pomidorki oraz gałązki tymianku. Na warzywach położyć łososia. Papier zwinąć w rulon i związać końce. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 20-25 minut. Podawać z ryżem gotowanym z dodatkiem kurkumy.
Ola1984
Czas pieczenia należy dostosować do swojego piernika. Nie należy piec łososia zbyt długo, ponieważ łatwo go przesuszyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smerfetka79 11.05.2016 09:25
jej Twoje zdjęcia są taaaaakie piękne!
berys18 15.11.2015 21:24
pięknie to wyglada
Wiktoria29 15.11.2015 19:24
mniam ale smakowite
sylwia_sl 15.11.2015 18:16
smaczne i pięknie podane danie
dollce 15.11.2015 14:56
Wygląda obłędnie
MałaMi89 15.11.2015 14:32
Tak pięknie podany, że choć właśnie jestem po obiedzie to bym skosztowała :)
mikrusiak 15.11.2015 13:51
bardzo ładnie zaprezentowany :) aż chce się jeść :)
Andrzej132 15.11.2015 13:40
ciekawy pomysł :)
Dorota76 15.11.2015 13:15
pięknie wygląda
joannaa24 15.11.2015 11:36
Bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat