Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z wędzonym łososiem i suszonymi pomidorami
Włoska kuchnia urzeka prostymi, szybkimi i bardzo smacznymi daniami. Podobnie jest z przepisem na makaron tagliatelle z łososiem wędzonym i suszonymi pomidorami. To wyraziste i aromatyczne połączenie składników, które elegancko wygląda na talerzu i wyśmienicie smakuje. Tagliatelle z wędzonym łososiem jest daniem uniwersalnym - idealnym na obiad, lunch, kolację czy przekąskę.
Na patelni rozgrzać olej. Dodać drobno posiekaną cebulę. Podsmażyć do zeszklenia.
Dodać pokrojonego na małe kawałki łososia, posiekany czosnek oraz posiekane suszone pomidory. Chwilę przesmażyć.
Składniki zalać śmietankę, obficie doprawić pieprzem i chwilę podgrzać do zredukowania się sosu.
Makaron ugotować al dente. Odcedzić i dodać do sosu.
Całość posypać natką pietruszki i wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu.