Tarta z łososiem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    150 g
  • łosoś wędzony plastry

    150 g
  • jajko

    4 szt
  • mozzarella

    150 g
  • mleko

    100 ml
  • szczypiorek

    1 szt
  • pomidory bez skóry

    4 szt
  • sól do smaku

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • cytryna

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na początku parzymy pomidory,pozbywamy się miąższu,kroimy w drobną kostkę i odstawiamy.Formę do tarty smarujemy masłem i wykładamy ją lekko rozwałkowanym ciastem francuskim.Cisto nakłuwamy widelcem.Wlewamy rozbełtane jajka zmieszane z mlekiem solą i pieprzem,następnie dodajemy pomidory.Układamy plastry łososia i mozzarelli.Wszystko posypujemy szczypiorkiem.Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25 minut.Przed spożyciem skrapiamy cytryną.Smakuje na ciepło i na zimno.Uwielbiam :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
luna76 09.01.2015 11:23
bajecznie wygląda!!!
Seba 17.10.2014 08:52
ale mi smaka narobiłaś
Pani Domu 30.08.2014 20:35
bardzo zachęcająca
eliza135 12.08.2014 18:00
Ciekawie się zapowiada. :)
Klausia 06.07.2014 12:32
pyszna tarta :)
Adam/ZUB3R 04.06.2014 23:08
wygląda smacznie
malaczarna23 01.04.2014 15:27
pyszna tarta
Ela15 08.03.2014 16:02
fajna tarta
Motorek 06.03.2014 10:20
bardzo dobre
Kuchenka 02.03.2014 10:20
efektowna, chętnie bym skosztowała

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat