Dzwonka z łososia z grilla z lekką sałatką z pomidorów i bazylii

Dzwonka z łososia z grilla z lekką sałatką z pomidorów i bazylii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Przepis na idealnie doprawione dzwonka z łososia z grilla, podane z chrupiącą sałatką. Pomidory suszone, pomidory świeże, rzodkiewka i bób, to połączenie które świetnie sprawdzi się podczas grillowych imprez ze znajomymi.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    4 dzwonka
  • mozzarella

    1 opakowanie
  • pomidory

    2 szt.
  • kiełki słonecznika

  • bób

    0,5 kg
  • orzechy pekan

    100 g
  • czosnek

    100 g
  • rzodkiew

    1 pęczek
  • pomidory suszone Smak

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Przyprawa do ryb z nutą cytryny Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Dzwonka z łososia z grilla z lekką sałatką z pomidorów i bazylii

Kroki postępowania

Krok 1 - Dzwonka z łososia z grilla z lekką sałatką z pomidorów i bazylii foto
Przygotować składniki.
Krok 2 - Dzwonka z łososia z grilla z lekką sałatką z pomidorów i bazylii foto
Dzwonka z łososia nacieramy oliwą z suszonych pomidorów i solą, a następnie posypujemy delikatnie pieprzem cytrynowym. Odstawiamy do lodówki na 1 h.
Krok 3 - Dzwonka z łososia z grilla z lekką sałatką z pomidorów i bazylii foto
Resztę pomidorów kroimy w drobne paseczki. Bazylię obrywamy z większych listków i miksujemy z oliwą z suszonych pomidorów, czosnkiem i orzechami, całość doprawiamy solą. Bób gotujemy we wrzącej osolonej wodzie po czym szybko schładzamy i obieramy.
Krok 4 - Dzwonka z łososia z grilla z lekką sałatką z pomidorów i bazylii foto
Przygotowujemy sałatkę z odciśniętej mozzarelli, suszonych pomidorów, bobu, pomidorów i kiełków - wszystko polewamy emulsją z bazylii.
Krok 5 - Dzwonka z łososia z grilla z lekką sałatką z pomidorów i bazylii foto
Rybę grillujemy po około 5-8 min z każdej strony i podajemy z chrupiącą sałatką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 25.06.2015 17:30
Łosoś to moja ulubiona ryba, jest niepowtarzalna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat