Tatar z łososia norweskiego z kaparami i jajkami przepiórczym.**.

Tatar z łososia norweskiego z kaparami i jajkami przepiórczym.**.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    200 g
  • szalotka

    4 szt
  • kapary

    10 szt
  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól

  • bagietka

    1 szt
  • kawior czarny

    12 łyżeczek
  • wędzony łosoś

    1 filet
  • przepiórcze jaja

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z łososia posiekać w drobną kostkę, dodać posiekaną szalotkę, kapary, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie odstawić do lodówki na ok. 30 minut.
Tak przygotowany tatar podawać z rukolą, białą bagietką i przekrojonymi na pół jajkami przepiórczymi z kawiorem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

23.01.2015 13:57
bardzo elegancko

kaja1991

23.01.2015 13:55
juz sam widkok kusi by sprobowac

miodunka

19.01.2015 14:54
Muszę wypróbować!!

halina17

31.12.2014 21:02
Smaczny tatar.

bartekk

29.12.2014 21:28
smaczne musi byc

kasia.s

08.11.2014 18:11
Również robię tatara z łososia, ale mój nie umywa się do tego w Pańskim wykonaniu, nie tylko jeśli chodzi o wygląd, ale zapewne również jeśli chodzi o smak:)

iza0823

10.06.2013 22:10
muszę zrobić

bietka

07.05.2013 14:22
ciekawa jestem tego smaku :)

arbuzowo

02.04.2013 21:56
Kolejny przepis do wypróbowania

Rafał3

02.04.2013 15:32
świetne polecam serdecznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat