Przepis i sposób przygotowania na: Duszona jagnięcina z warzywami
Co sprawdzi się jako niebanalny, szybki i bardzo smaczny obiad? Jagnięcina duszona! Przepis pokaże Ci jak w 3 prostych krokach przygotować pełne smaku i aromatu danie, w którym obok soczystego mięsa znajdziesz wiele warzyw: cukinie, kolorowe papryki, pomidorki cherry oraz szalotkę.
o
Mięso czyścimy ze ścięgien i tłuszczu po czym kroimy w kostkę. Szalotki kroimy w poprzek na pół. Na patelni rozgrzewamy olej i na dużym ogniu smażymy mięso i szalotki przez 2-3 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię , nieco zmniejszamy ogień i smażymy dalsze 3 - 4 minut aż warzywa zaczną mięknąć.
Dodajemy wszystkie przyprawy, czosnek pokrojony na plasterki oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Zmniejszamy ogień i smażymy przez 5 minut często mieszając.
Dodajemy gorący bulion oraz pomidorki. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Przed podaniem posypujemy nacią kolendry.