Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jak zrobić jagnięce ragout z ziemniakami i szpinakiem?

Jagnięcina to świetny pomysł na rodzinny obiad i ciekawa alternatywa dla popularnej wieprzowiny, czy wołowiny. Przed jej przygotowaniem warto jednak poznać kilka wskazówek.

Łopatka jagnięca z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom mięsa. Po upieczeniu będzie soczysta i aromatyczna, a znajdujący się w niej tłuszcz zaabsorbuje smak ziół i przypraw, takich jak tymianek i suszony czosnek. Jeśli chcecie, oprócz wymienionych w przepisie warzyw, możecie dodać także korzeń selera. A listki mięty dodadzą waszej jagnięcinie dodatkowego aromatu, a także idealnie przyozdobią gotowe danie. Dokładną listę potrzebnych składników znajdziecie klikając w link poniżej:

-> PRZEPIS NA JAGNIĘCE RAGOUT Z ZIEMNIAKAMI I SZPINAKIEM <-

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak