

Jagnięcina to świetny pomysł na rodzinny obiad i ciekawa alternatywa dla popularnej wieprzowiny, czy wołowiny. Przed jej przygotowaniem warto jednak poznać kilka wskazówek.
Łopatka jagnięca z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom mięsa. Po upieczeniu będzie soczysta i aromatyczna, a znajdujący się w niej tłuszcz zaabsorbuje smak ziół i przypraw, takich jak tymianek i suszony czosnek. Jeśli chcecie, oprócz wymienionych w przepisie warzyw, możecie dodać także korzeń selera. A listki mięty dodadzą waszej jagnięcinie dodatkowego aromatu, a także idealnie przyozdobią gotowe danie. Dokładną listę potrzebnych składników znajdziecie klikając w link poniżej:
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: